Андріївські вечорниці

З метою патріотичного виховання молоді та відродження традицій українського народу, формування свідомості справжнього громадянина України та у рамках проведення заходів новорічно-різдвяного циклу у школі були проведенні Андріївські вечорниці. Захід проводився в  у 5-А класі,а господинею свята була Новошицька Ганна. 

Народні традиції міцно переплелися з релігійними та отак і дійшли до наших днів. Вечір напередодні молодь святкувала як „андріївські вечорниці”. Готувались до них у складчину. До одної господині зносили борошно, крупу, сушені яблука та груші й готували пісну вечерю. Бо ж Пилипівський піст. Обов’язково пекли калиту – цю найвеличнішу ознаку свята. Печеться калита з прісного тіста у вигляді коржа з отвором посередині. Прикрашається родзинками, маком. Примічали, і якою буде погода.