З метою запобігання отруєнню грибами з учнями початкової школи було проведено інтерактивні виховні години.

       В ході даних занять діти ознайомилися з різновидами грибів, розширювали й уточнювали знання  про отруйні гриби  та їх вплив на організм людини. Вивчили як  розрізняти отруйні та їстівні гриби за характерними ознаками та спільно виробили правила збирання та вживання їстівних грибів.

Довідково.

Гриби – це поживний продукт харчування, але водночас вони можуть бути небезпечними та привести до отруєння, а іноді й смерті. Отруєння організму викликають токсини, алкалоїди та сполучення важких металів, які містяться в грибах.

Серед основних причин отруєнь грибами виокремлюють:

– вживання отруйних грибів;

– неправильне приготування умовно їстівних грибів;

– вживання старих або зіпсованих їстівних грибів;

– вживання грибів, що мають двійників або змінилися внаслідок мутації (навіть білі гриби і підберезники мають своїх небезпечних двійників).

Основними симптомами отруєння є: нудота, блювання, біль у животі, посилене потовиділення, зниження артеріального тиску, судоми, мимовільне сечовиділення, проноси, розвиваються симптоми серцево-судинної недостатності.